Inzenden publicaties ASP 2021

De inzendtermijn is gesloten!

Ook in 2021 wordt de Aad Struijs Persprijs (ASP) uitgereikt. Door de reisbeperkingen vanwege corona is dit jaar gekozen voor 'Nederland' als thema.

Waarom Nederland?

We hebben ervoor gekozen om ‘Nederland’ als thema te nemen voor de ASP 2021. De reden hiervoor is simpel: met alle reisbeperkingen van de afgelopen maanden zagen we allerlei leuke initiatieven voor bestemmingen in Nederland en publicaties over bijzondere plekjes, mooie wandeltochten en noem maar op. Er werd van de nood een deugd gemaakt. Dus waarom dan niet ‘Nederland’ als thema nemen? Er zijn immers best veel leuke reisreportages over Nederland verschenen. En normaliter is Nederland een wat ondergeschoven gebied tussen alle 'wereldse' bestemmingen. Dus iedereen die in het Nederlands publiceert en een reportage heeft gemaakt over een Nederlandse bestemming, bijzonder plekje of activiteit kan insturen voor de ASP 2021. Omdat er ook voor de coronauitbraak is gepubliceerd over Nederland hebben we de termijn van publicaties verruimd en kun je publicaties insturen die gemaakt zijn in de periode van 1 januari 2019 tot 1 januari 2021. Dat is twee jaar! 

Net als vorig jaar zijn er vier categorieën:

1: Reisjournalistieke producties in print; 2. Reisjournalistieke producties digitaal/blogs; 3. Foto's; 4. Film (vlogs, video's etc). De inschrijving voor de Aad Struijs Persprijs 2020 is gesloten!

Je kunt je eigen werk, of dat van anderen inzenden. Vanwege het beperkte thema zijn dit keer publicaties uit een langere periode dan normaal welkom: van 1 januari 2019 tot 1 januari 2021. Inzenden is mogelijk vanaf 1 december 2020 tot en met 31 januari 2021.
Voor alle duidelijkheid: je kunt in elke categorie meedoen, maar per categorie kun je maar één productie insturen. Dus bijvoorbeeld geen twee reisverhalen voor de categorie 'online'. 

De inzenders van filmproducties voor de ASP 2021 geven toestemming dat, indien hun inzendingen worden genomineerd door de vakjury, hun werk beschikbaar is voor publicatie op de website van de ASP en de site van de Vakantiebeurs, ten behoeve van de Vakantiebeurs ASP Publieksprijs. Om mee te doen aan deze publieksprijs moet je wel extra een trailer van je filmproductie meesturen.  

Inzenden van artikelen, foto's en film

Lever de artikelen digitaal aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (bij voorkeur in één PDF, voor digitale producties volstaat ook een link). Het aanleveren van gedrukte exemplaren is niet meer nodig. Een bestand mag maximaal 10 MB zijn. Grotere bestanden graag versturen via bijvoorbeeld WeTransfer. Je ontvangt een bevestiging van je inzending. Heb je binnen enkele dagen geen bevestiging hebben ontvangen, neem dan even contact op met Dennis van der Avoort, +31-(0)6 2888 5668. 

Vermeld bij inzending de volgende gegevens:

  • Naam van de inzender
  • Adres
  • (mobiele) telefoonnummer
  • Emailadres
  • Functie
  • Titel van de ingezonden productie
  • Medium (of website voor digitale producties)
  • Publicatiedatum
  • In welke categorie je meedingt

Vragen? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch met Dennis van der Avoort, tel: +31-(0)6 -2888 5668

Bekijk de voorwaarden voor deelname
.