Aad Struijs Persprijs stopt

Als bestuur van de Aad Struijs Persprijs (ASP) hebben we besloten om na 18 jaar met deze prijs te stoppen. Hoewel deze onafhankelijke prijs voor reispublicisten  inhoudelijk nog steeds een stevig fundament heeft, lukte het ons niet meer om de prijs financieel en organisatorisch rond te krijgen.

Lees meer...

Aad Struijs Persprijs 2022 gaat door, maar niet tijdens Vakantiebeurs

Het heeft even geduurd, maar er is nieuws over de Aad Struijs Persprijs 2022.  De afgelopen jaren vond de uitreiking van de prijs plaats op de Vakantiebeurs. Ook vorig jaar hadden we, al was het virtueel, een bekendmaking van de winnaars die in het coronajaar artikelen in mochten sturen die het thema 'Nederland' hadden.

We hebben de afgelopen tijd regelmatig overleg gehad met onze hoofdsponsor de Jaarbeurs over de uitreiking 2022. Pas vorige week lieten ze weten dat ze dit jaar helaas geen budget en capaciteit hebben om de ASP te ondersteunen. Maar dat betekent niet dat er in 2022 definitief geen prijs wordt uitgereikt! Samen met onze partner USP Marketing PR zijn we nu de mogelijkheden aan het onderzoeken om de verkiezing in het voorjaar ’22 op een andere plek en datum te houden.

Dit uitstel in tijd geeft jullie extra de gelegenheid om mooie verhalen te maken. Er wordt immers al best weer veel gereisd, ook buiten Nederland!

Dus... hou onze site in de gaten. Zodra we meer nieuws hebben laten we het direct weten.

Dit zijn ze: de winnaars van de Aad Struijs Persprijs 2021

Stephanie Pander (Print), Laura van de Wal (Blog), Simone Wittgen (Foto) en Jessica de Korte (Video) winnen de Aad Struijs Persprijs 2021, die dit jaar in het teken staat van Nederland.  De vier winnaars zijn vandaag bekendgemaakt tijdens de online uitreiking in de B2B lounge van het Vakantie Festival van de Vakantiebeurs. Zij ontvangen elk een trofee en een geldbedrag.

Lees meer...

Stem mee voor de publieksprijs Fotografie voor de ASP

De Aad Struijs Persprijs (kortweg ASP) is vernoemd naar de toeristisch journalist en -publicist Aad Struijs. Deze unieke jaarlijkse vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek en -communicatie is in 2006 ingesteld op initiatief van destijds TourPRess Holland. Vanaf 2013 is de ASP een onafhankelijke en zelfstandige stichting.

Lees meer...

Genomineerden voor de ASP 2021

De jury's hebben het druk gehad met lezen, bekijken, beoordelen en bespreken van de vele inzendingen. En dat was een verrassend groot aantal, zeker omdat, vanwege de coronabeperkingen, het uitsluitend over Nederlandse bestemmingen mocht gaan. En hoe leuk blijkt Nederland te zijn en wat is er veel over te melden. De winnaars van deprestigieuze  AadStruijs Persprijs (ASP)2021worden 3 juni op in de B2B lounge van het Vakantie Festival van de Vakantiebeursbekend gemaakt. De online uitreiking duurt van 17.00 tot 17.30 uur. Het bestuur nodigt alle vakgenoten van de 13 genomineerde reispublicisten en andere belangstellenden van harte uit om zich hier voor gratis aan te melden.

Lees snel verder

Subcategorieën