Inschrijving Aad Struijs Persprijs 2018 geopend

Update 1 november: de inzendtermijn is gesloten! Reisjournalisten en  reisbloggers kunnen vanaf heden hun werk inzenden voor de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2018. Er zijn net als vorig jaar weer twee prijzen: een voor de categorie printartikelen en een voor de categorie digitale producties. De inschrijvingstermijn sluit op 31 oktober 2017. Per categorie kan een journalist/auteur/blogger één artikel worden ingestuurd. Je kunt dus meedingen in twee categorieën

De 2017-editie van de ASP kende een compleet nieuwe formule, met naast printartikelen ook digitale producties, waarmee werd ingespeeld op de snelle digitale groei. Dat bleek een groot succes. Er waren maar liefst 165 inzendingen. De ASP gaat daarom definitief in deze vernieuwde vorm door.

Twee aparte, deskundige jury’s zullen de inzendingen per categorie beoordelen. Het werk moet zijn gepubliceerd in de periode van 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2017. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een geldbedrag. De uitreiking is op de eerste Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, op dinsdag 9 januari 2018, en wordt georganiseerd met medewerking van hoofdsponsor Vakantiebeurs.

Nieuw bestuur

De ASP heeft sinds kort een nieuw bestuur: voorzitter Ed Lodewijks, oud-hoofdredacteur van diverse ANWB-bladen, Dennis van der Avoort, directeur van het bureau Europe Destination Marketing en Madeleine van de Wouw, (reis)journalist en (mede)eigenaar van onder andere Puur op reis, Reisprofs en decruisegids.

Winnaars afgelopen editie

De prestigieuze vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar reisjournalist en –auteur Aad Struijs. De winnaars die in 2017 de prijs uitgereikt kregen voor publicaties in 2016 waren:
In de categorie print Jurriaan Teulings met zijn artikel "Niks mogen, toch doen in Iran", gepubliceerd in Winq
In de categorie digitaal Stéphanie Versteeg met het artikel "Magisch Varanasi, reizen door het ultieme India", gepubliceerd op expeditieaarbol.nl.
Kijk hier voor meer informatie over alle winnaars.

Meedoen

Wil je meedoen of ken je iemand die zou moeten meedoen? Lees alles over de voorwaarden en stuur je inzending naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lever de artikelen digitaal aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (bij voorkeur als PDF, voor digitale producties volstaat ook een link). Een bestand mag maximaal 10 MB zijn. Grotere bestanden graag versturen via bijvoorbeeld WeTransfer. Het aanleveren van gedrukte exemplaren is niet meer nodig.
Je ontvangt een bevestiging van je inzending. Heb je binnen enkele dagen geen bevestiging hebben ontvangen, neem dan even contact op met Dennis van der Avoort, +31-(0)6 2888 5668.

Volg de ASP nu ook op Facebook en Twitter.