Recordaantal deelnemers Aad Struijs Persprijs 2018

Boeken©Pixel2013-PixabayWe hebben een record bereikt: maar liefst 104 reisjournalisten uit Nederland en België hebben hun producties ingestuurd voor de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2018. In de categorie print dingen 68 journalisten mee, in de categorie zijn dat er 51. Er valt dus heel wat te lezen voor de twee aparte, deskundige jury ’s die aan de slag gaan met het beoordelen van de inzendingen.

Het bestuur van de ASP is blij met de grote belangstelling. ‘De prijs is met de huidige formule springlevend en heel populair onder de reisjournalisten’, zegt voorzitter Ed Lodewijks. ‘Print doet het nog steeds goed en bij digitaal zien we een duidelijke groei. Dat heeft natuurlijk ook de toekomst.’

De jury

Elke jury kiest per categorie een aantal genomineerden en daaruit een winnaar. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een geldprijs.

De printjury:
Deze staat onder de vertrouwde leiding van reisjournalist Hans Bouman. Zijn twee medejuryleden zijn communicatie-expert Wilma Lankhorst en als nieuwkomer reisjournalist Iris Hannema, die Harri Theirlynck opvolgt. 

De digitale jury:
Deze bestaat uit contentspecialist Katja Staring (voorzitter}, ANWB-eindredacteur Sjiva Janssen en trendwatcher Tessa aan de Stegge.

De uitreiking
De uitreiking van de ASP is op de eerste vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, op dinsdag 9 januari 2018, en wordt georganiseerd met medewerking van hoofdsponsor Vakantiebeurs.

Kijk hier voor alle inzendingen.

Winnaars 2017

De prestigieuze vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar de veelgeprezen reisjournalist en –auteur Aad Struijs. De winnaars in 2017 waren: In de categorie print Jurriaan Teulings met zijn artikel "Niks mogen, toch doen in Iran", gepubliceerd in Winq en in de categorie digitaal Stéphanie Versteeg met het artikel "Magisch Varanasi, reizen door het ultieme India", gepubliceerd op www.expeditieaardbol.nl.

Volg de ASP op Facebook: https://www.facebook.com/Aadstruijspersprijs en Twitter @ASPersprijs.