Inschrijving voor de ASP 2019 is geopend!

INZENDTERMIJN GESLOTEN  

De Aad Struijs Persprijs (ASP) 2019 is weer vernieuwd en uitgebreid. Schrijvers, fotografen, bloggers, vloggers en filmers uit de reiswereld kunnen nu meedingen naar maar liefst drie vakprijzen. Ook de bezoekers van de Vakantiebeurs kunnen straks hun stem uitbrengen voor de Vakantiebeurs ASP Publieksprijs. De inzendtermijn loopt tot en met 16 november 2018. Doe mee!

De Aad Struijs Persprijs 2019 bestaat uit de categorie ‘tekst’, waarin zowel printartikelen als digitale producties ondergebracht zijn, en twee nieuwe categorieën:  ‘fotografie’ en ‘film',  waaronder zowel videoproducties als vlogs vallen.

Twee deskundige jury’s – een jury voor tekst en een gecombineerde jury voor foto's en film – beoordelen alle inzendingen en kiezen daaruit de genomineerden en de drie winnaars.

Met de nieuwe opzet willen het ASP-bestuur en de jury’s zoveel mogelijk soorten publicisten een kans geven om zich te onderscheiden. Iedere publicatie met een informatief of persoonlijk verhaal kan mee dingen. Het werk moet zijn gepubliceerd in de periode van oktober 2017 tot en met oktober 2018.

De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een geldbedrag. De uitreiking van de vakprijzen is op de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, woensdag 9 januari 2019 en wordt georganiseerd met medewerking van hoofdsponsor Vakantiebeurs. De nieuwe publieksprijs wordt aan het einde van de Vakantiebeurs bekend gemaakt. 

Winnaars 2018

De prestigieuze, onafhankelijke vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar de veelgeprezen reisjournalist en –auteur Aad Struijs. De winnaars van 2018 waren Toine Heijmans met zijn reportage  “Noodsignaal boven Kaapstad” in Volkskrant Magazine en Daisy Scholte met haar blog “Iran: ze slachten een kip voor mij (en ik ben vegetariër)”,  gepubliceerd op www.alldayeverydaisy.com. 

Lees hier de voorwaarden voor deelname.

Volg de ASP ook op Facebook: https://www.facebook.com/Aadstruijspersprijs en Twitter @ASPersprijs.